Oferta ważna do 31 maja lub do wyczerpania zapasów!
Wszystkie ceny podane na stronie są ostateczne i nie podlegają negocjacji!
Oferta ważna do 31 maja lub do wyczerpania zapasów!
Wszystkie ceny podane na stronie są ostateczne i nie podlegają negocjacji!
półsłodkie
Vinho Regional Lisboa
Doskonałe białe półsłodkie wino powstałe z połączenia szczepów Chardonnay, Moscatel i Alvarinho z rdzennie portugalskimi szczepami Fernao Pires i Arinto. Bukiet pełen słodkich owocowych nut z wyczuwalnymi akcentami cytrusów. Dobrze wyważone i przyjemne w konsumpcji. Idealne na co dzień bez dodatków, wyborne jako akompaniament ostrych potraw, ryb, sałatek, makaronów i serów. Serwować w temperaturze 10-12°C.
półsłodkie
Vinho Regional Lisboa
Otulane przez słońce i łagodną bryzę winogrona, dojrzewające w rozległych winnicach położonego między Tagiem i Atlantykiem regionu Lisboa, dały to wyśmienite, intensywnie owocowe półsłodkie wino, obfitujące w nuty truskawek i malin. Odświeżające i przyjemne na podniebieniu, doskonale smakuje spożywane samo w sobie, jako aperitif lub w towarzystwie ciast, deserów, delikatnych przekąsek. Podawać schłodzone do temperatury 14-16°C
półsłodkie
Vinho Regional Lisboa
Doskonale zbudowane czerwone półsłodkie wino powstałe z rdzennie portugalskich szczepów Tinta Roriz, Touriga Nacional i Alicante Bouschet wzrosłych w rozległych winnicach regionu Lisboa. Bukiet pełen słodkich owocowych nut z wyczuwalnymi akcentami jagody. Dobrze wyważone i przyjemne w konsumpcji. Idealne na co dzień bez dodatków, wyborne jako akompaniament delikatnych przekąsek, deserów, ciast i słodyczy. Serwować w temperaturze 14-16°C.
wytrawne
Vinho Regional Lisboa
To rześkie i lekkie wino powstało z gron wzrosłych w regionie Lisboa, położonym pomiędzy rzeką Tejo, a Oceanem Atlantyckim.Ciepłe, wypełnione słońce dni i bryza znad oceanu sprawiają, że wzrosłe tam winogrona są niezwykle słodkie i soczyste, wprost doskonałe do tworzenia najwyższej jakości win.Portada oczarowuje słomkową barwą ze złotymi refleksami. Kusi orzeźwiającym aromatem jabłek i owoców cytrusowych.Doskonale smakuje solo, a także w towarzystwie ryb, białego mięsa, owoców morza oraz orientalnych potraw. Podawać w temperaturze 10-12 °C.
wytrawne
Vinho Regional Lisboa
Przyjemnie owocowe i orzeźwiające różowe wytrawne wino powstałe z idealnie dojrzałych gron szczepów Pinot Noir, Shiraz i Tinta Roriz wzrosłych w portugalskim regionie Lisboa. Charakteryzuje się bogatym bukietem pełnym czerwonych owoców z nutami jabłka. Wspaniałe, jako aperitif, doskonale uzupełnia smak sałat, makaronów i sushi oraz dań kuchni indyjskiej, meksykańskiej, chińskiej i tajskiej. Serwować w temperaturze 12-14 °C.
wytrawne
Vinho Regional Lisboa
Dobrze zbalansowane czerwone, wytrawne wino Portada charakteryzuje się rubinową barwą oraz bukietem pełnym owoców lasu: malin i jagód. Na podniebieniu delikatne i harmonijne. Doskonałe samo w sobie, idealnie komponuje się z daniami na bazie czerwonych mięs, makaronów i serów. Podawać w temperaturze 14-16 °C.
Dzięki korzystnemu mikroklimatowi na Półwyspie Iberyjskim, to właśnie wina z tamtego regionu nierzadko znajdują najwięcej uznania wśród konsumentów. Wino Portada oczywiście zalicza się do tego rodzaju trunków. Niezależnie od koloru i stopnia wytrawności, Portada jest stworzona w dużej mierze z regionalnych szczepów, starannie pielęgnowanych pomiędzy Tagiem, a Oceanem Atlantyckim. Szeroki wybór pozwala na znalezienie idealnego smaku dla Twojego podniebienia.
Wino Portada ma w swojej ofercie trzy najpopularniejsze kolory win półsłodkich. Wino białe półsłodkie idealnie łączy szczepy Chardonnay, Moscatel i Alvarinho z portugalskimi Ferneo Pires i Arinto. Dzięki swojemu akcentowi cytrusów można je spożywać zarówno bez dodatków, jak również do ostrych potraw, sałatek, ryb i makaronów. Należy podawać w temperaturze 10-12°C. Wino różowe półsłodkie powstało z winogron dojrzewających w malowniczych okolicach regionu Lisboa. Otrzymujemy intensywnie owocowe wino, w którym najbardziej wyczuwalne są nuty truskawki i maliny. Warto je serwować jako przystawkę, bądź do deserów i delikatnych przekąsek. Należy podawać w temperaturze 14-16°C. Wino czerwone półsłodkie również pochodzi z regionu pomiędzy Tagiem a Atlantykiem, ze szczepów Tinta Roriz, Touriga Nacional i Alicante Bouschet. Duża ilość nut owocowych, w której najbardziej wyczuwalny jest akcent jagody. Bardzo przyjemny trunek w konsumpcji. Wyborne w połączeniu z delikatnymi przekąskami, ciastami, oraz słodyczami. Podawać w temperaturze 14-16°C.
Podobnie jak w przypadku win półsłodkich, Wino Portada również oferuje trzy kolory win wytrawnych. Wino białe wytrawne jest uznawane za jedno z najbardziej soczystych i słodkich, co wynika z wyjątkowego mikroklimatu, połączenia nasłonecznionego regionu Lisboa z bryzą znad Oceanu Atlantyckiego. Mocno wyczuwalna jest doskonały aromat jabłek i owoców cytrusowych. Idealnie pasuje do orientalnych potraw, jak również do ryb i owoców morza, jak przystało na klimat iberyjski. Serwować w temperaturze 10-12°C. Wino różowe wytrawne powstało ze szczepów Pinot Noir, Shiraz i Tinta Roriz. Wyróżnia się ona niezwykłym bukietem na bazie czerwonych owoców, z wyczuwalnym dodatkiem jabłka. Pasuje doskonale do wszelkich dań azjatyckich - od kuchni indyjskiej, przez chińską i tajską, aż po japońskie sushi. Podawać w temperaturze 12-14°C. Wino czerwone wytrawne posiada cudowną mieszankę bukietów owoców leśnych, między innymi malin i jagód. Delikatne na podniebienie, doskonale sprawdza się w połączeniu z czerwonymi mięsami. Serwować w temperaturze 14-16°C.
DOSTĘPNE POJEMNOŚCI: 750 ml
BIAŁE PÓŁSŁODKIE, BIAŁE PÓŁWYTRAWNE, BIAŁE WYTRAWNE CZERWONE PÓŁSŁODKIE, CZERWONE PÓŁWYTRAWNE, CZERWONE WYTRAWNE RÓŻOWE PÓŁSŁODKIE, RÓŻOWE PÓŁWYTRAWNE, RÓŻOWE WYTRAWNE
KRAJ POCHODZENIA – PORTUGALIA